Олимпијски центар Јахорина: У плану реализација пет великих инфраструктурних пројеката

Срна
Олимпијски центар Јахорина: У плану реализација пет великих инфраструктурних пројеката

ЈАХОРИНА - Директор Олимпијскг центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је да тај центар уз подршку и помоћ Владе Републике Српске наставља са новим инвестиционим пројектима, а у плану је реализација пет великих инфраструктурних пројеката чијом реализацијом ће бенефите имати сви грађани Источног Сарајева.

Према његовим ријечима, у плану је изградња четворосједне жичаре, ски-стазе са системом осњежавања, покретне траке и продајног мјеста на локалитету Викенд насеља с циљем успостављања садржајне просторне цјелине, изградња четворосједне жичаре Рајска долина са продајним мјестом и двије ски-стазе уз трасу жичаре капацитета 2.400 скијаша по сату, те демонтажа лифта Жељо.

Љевнаић каже да ће највећи и најзахтјевнији пројекат свакако бити изградња гондоле Јахорина-Пале дужине 7.500 метара капацитета 3.000 скијаша по часу, с циљем повезивања градског центра Пала са планином, што представља нови вид транспорта, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

"Избором правих пројеката највеће бенефите имаће становници Пала, јер ће гондола директно повезати Пале и Јахорину, а уз транспорт биће могуће и панорамско разгледање нетакнуте природе и атрактивних планинских предјела", рекао је Љевнаић.

Он је истакао да посљедњи пројекат подразумијева изградњу ски-центра Игришта код Власенице и обухватаће изградњу ски-лифтова, техничке базе, уређење стаза и изградњу зимско-љетњег забавног парка.

У саопштењу се наводи да су се, захваљујући добрим одлукама и паметним инвестицијама од Олимпијског центра "Јахорина" и Владе Српске, инвеститори вратили на планину.

"Очекује нас доста посла и озбиљних инфраструктурних радова, а стручни тим наших запослених ће, као и до сада, предано радити у циљу реализације историјских пројеката. Након реализације ових пројеката, Јахорина ће бити, не само лидер у региону, већ читаве југоисточне Европе", додао је Љевнаић.

Он је навео да је тренутно тежак период за економију. "Неизвјесност је промијенила стандард наших живота, а планираним инвестицијама и подршком Владе Српске, даћемо сигурност привреди и грађанима читавог региона. Изузетно сам захвалан српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и премијеру Владе Републике Српске Радовану Вишковићу од којих имамо велико разумијевање и подршку", рекао је Љевнаић.

У саопштењу се наводи да од њих зависи опстанак смјештајних објеката капацитета 5.000 лежајева, као и егзистенција 2.000 запослених и њихових породица.

"Новим пројектима и улагањима на Јахорини стварају се повољнији услови за развој туризма цијеле Сарајевско-романијске регије", навео је Љевнаић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана