Околић: Актуелна дешавања рјешавати једино дијалогом

Srna
Foto: Srna

САРАЈЕВО- Актуелна дешавања у БиХ треба рјешавати једино дијалогом, мирним и демократским путем, истакао је замјеник министра одбране Мирко Околић који је са министром одбране у Савјету министара Сифетом Поџићем данас разговарао са змјеником помоћника генералног секретара НАТО за политичке послове и безбједносну политику Хавијером Коломином.



На састанку је било ријечи о актуелној ситуацији у БиХ, глобалним дешавањима, међусобној сарадњи, те важности ангажмана ЕУФОР-а у БиХ.

Околић, који је и члан Комисије за сарадњу са НАТО-ом, истакао је изузетно добру сарадњу са НАТО-ом из Брисела и НАТО Штабом Сарајево.

Поџић је указао на добру и континуирану сарадњу Министарстава одбране и Оружаних снага БиХ са НАТО-ом, која се огледа кроз разне програме и активности, а осврнуо се и на кризу у Украјини констатујући "да представља изазов без преседана за европску безбједност", саопштено је из тог министарства.

Он је навео да БиХ изузетно цијени велику подршку НАТО-а, те да са великом пажњом прати актуелну ситуацију у Финској и Шведској и могућем приступању ових скандинавских земаља НАТО-у.

Коломина је рекао да НАТО остаје предан региону и БиХ и да ће се наставити мјере подршке за изградњу капацитета Оружаних снага БиХ и узајамне сарадње.

Указао је и на тренутну ситуацију у Украјини, те нагласио да ће НАТО пружити појачану подршку БиХ и наставити да подржава њен евроатлантски пут.

Састанку је присуствовала и командант НАТО Штаба Сарајево бригадни генерал Памела Мекгаха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана