Одузете цигарете, парфеми, покери и ауто-магленке

Срна
Одузете цигарете, парфеми, покери и ауто-магленке

БАЊАЛУКА- Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) Регионалног центра Тузла одузели су у двије акције робу чија се тржишна вриједност процјењује на 80.000 КМ, те лицима од којих је роба привремено одузета изрекли санкције у износу 8.600 КМ.

На основу претходно обављеног оперативног рада, уочено је сумњиво возило у којем је након детаљне провјере пронађено 2.349 паклица цигарета и 36 килограма ситно резаног дувана, саопштено је из УИО БиХ.

Роба је била намијењена за дистрибуцију и прометовање на "црном тржишту" на подручју Тузланског кантона, јер је ријеч о производима који нису били обиљежени акцизним маркицама УИО.

Из УИО додају да је у другој активности, приликом детаљног прегледа пошиљке пријављене на коначно царињење у Царинској испостави Тузла, пронађена, а потом и одузета непријављена роба - 1.920 парфема, 800 шокера и 40 сетова ауто-магленки.

Из УИО позивају све грађане да на отворену, бесплатну и анонимну линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају акцизних производа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана