Одржана презентација пројеката ЕУ вриједних више од осам милиона КМ

Г.С.
Одржана презентација пројеката ЕУ вриједних више од осам милиона КМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Источном Сарајеву данас су презентовани пројекти ЕУ за пољопривреднике и предузећа у БиХ на којима су потенцијални корисници имали прилику да сазнају више о условима за добијање бесповратних средстава ЕУ, критеријумима и начину пријаве на један од три јавна позива укупно вриједна више од осам милиона КМ.

У оквиру тренутно отворених јавних позива у пројектима ЕУ за пољопривреду, ЕУ за опоравак пољопривреде и ЕУ за опоравак пословања /EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery/ одржане су три информативне сесије, објављено је на сајту града.

Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа вриједан је 5.000.000 КМ, а пријаве за овај јавни позив заинтересовани пољопривредници могу послати до 6. марта до 15.00 часова.

За мјеру подршке ублажавању негативног утицаја тржишних поремећаја и климатских промјена у примарној пољопривредној производњи јавни позив је отворен до 28. фебруара до 15.00 часова.

У оквиру овог јавног позива на располагању је 2.000.000 КМ, а средства подршке по једном подносиоцу пријаве могу износити од 15.000 КМ до максимално 300.000 КМ.

У оквиру јавног позива стартап компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у БиХ на располагању су 1,3 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 КМ до 80.000 КМ. Крајњи рок за пријаву је 17. фебруар до 15.00 часова.

Презензацији су присуствовали представници Градске управе Источно Сарајево, Градске развојне агенције Источног Сарајева, Аграрног фонда града и градских општина.

Више информацијама о јавним позивима заинтересовани могу да пронађу на линку https://eu4agri.ba/javni-pozivi

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана