Одржана модна ревија особа са инвалидитетом "Баш по мјери" ФОТО

Ј.К.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Пета по реду модна ревија "Баш по мјери", на којој су учествовали представници скоро свих савеза и удружења лица са инвалидитетом из БиХ, одржана је вечерас у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Организатор ове јединствене манифетације, бањалучка докторица Снежана Кутлешић Стевић каже да се у улози модела нашло 26 жена. Објаснила је да је свака учесница носила своју “по мјери” скројену одјевну комбинацију, коју су дизајнирали студенти Технолошког факултета Универзитета у Бањалуци.

- Овогодишња тема ревије је представљање самог живота кроз потенцијале које имамо. Циљ је указати на то колико је важно вољети себе и прихватити живот у облику какав јесте, али исто тако колико такви потенцијали могу бити од користи друштвеној средини уколико се препознају на адекватан начин - рекла је Кутлешић -Стевић.

Истакла је да је као и претходних година, ревија организована на волонтерској основи, личним ангажманом, те даривању роба или услуга.

- Желимо представи способности, образовање, као и мотивисаност лица са инвалидитетом у смислу унапређења запошљавања што директно води ка стварању предуслова за њихов самосталан живот -  казала је Кутлешић - Стевић и навела да у организацији ревије учествује више од 50 људи, а донатор материјала је и ове године "Тим-систем" и Озрен Утјешановић.

Студент Технолошког факултета Сара Лакић, која је осмислила неколи креација на вецерашној ревији каже да се треба уложити много времена, али и труда како би креације засијале у пуном сјају.

- Труд се исплати и задовољна сам како је на крају све испало - казала је Лакићева.

Додала је да овај пројекат са собом носи позитивну енергију, те шаље друштву важну поруку, а то је да је сваки њен члан важан  и једнак.

Једна од модела на вецерасњој ревији Биљана Недић каже догађаји попут ове ревије доносе много лијепих порука, али и нових пријатељстава.

- Нама се ријевија неће завршити вечерас, ми ћемо наставити да је живимо, не само  наредних неколико дана, него цијеле године док не припремимо сљедећу - рекла је Недићева.

У пратећем дијелу програма, поред наступа ученика музичке школе “Опус цонмусица”, учествовали су и наставница музичке културе Виолета Пећић, те Акдемски плесни студио “Хабанера”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана