Одржан састанак опозиционих партија из Српске и ФБиХ

Срна
Foto: нашастранка.ба

САРАЈЕВО - Представници опозиције из Републике Српске и Федерације БиХ сматрају да је одржавање општих избора 2022. године неупитно и да ће заједно инсистирати на, како кажу, транспарентним и поштеним изборима.

Састанку су присуствовали Мирко Шаровић /СДС/, Бранислав Бореновић (ПДП) и Александар Главаш /ДНС/, Един Форто, Сабина Ћудић и Предраг Којовић /Наша странка/, Нермин Никшић и Денис Бећировић (СДП БиХ) и Елмедин Конаковић (Народ и правда).

Учесници састанка су оцијенили да су "неприхватљиве пријетње владајућих странака о неодржавању избора" и позвали све релевантне домаће и међународне институције да се обезбиједи технолошка подршка одржавању избора која ће спријечити, како кажу, изборне крађе.

Представници шест опозиционих странака рекли су да су заједно оријентисани на будућност земље с фокусом на економски напредак и развој, те бескомпромисну борбу против корупције на нивоу БиХ, као и у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Учесници састанка су започели разговоре о 14 приоритета које БиХ мора испунити за добијање кандидатског статуса, те истакли спремност за убрзавање европског пута БиХ.

Према њиховом мишљењу, БиХ има само двије могућности - "сукоб који нуди владаћа коалиција СНСД, СДА, ХДЗ" или сарадња и узајамно уважавање уз поштовање постојећег уставног оквира БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана