Одржан шаховски турнир слијепих и слабовидих: Радановићева и Мандић најбољи

Д. Б.
Одржан шаховски турнир слијепих и слабовидих: Радановићева и Мандић најбољи

Бањалука - Шаховски турнир слијепих и слабовидих у Бањалуци окупио је јуче десетак такмичара, а титуле најбољих понијели су Нада Радановић у женској и Мирослав Мандић у мушкој категорији.

Након такмичења уприличено је дружење за све пријатеље и кориснике Специјалне библиотеке за слијепа и слабовидна лица Републике Српске која је заједно са Градском организацијом слијепих Бањалука била организатор овог догађаја. 

Директор Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица РС Желимир Радиновић истакао је да је циљ било квалитетно испуњавање времена, у сврху социјализације и инклузије, као и промоција, јачање капацитета ове установе и окупљање слијепих и слабовидих особа.

- Шах је традиционално омиљена игра особама оштећеног вида - рекао је Радиновић и додао да је на крају дружења свим присутнима представљен нови број  културно-научног и информативно-забавног часописа за слијепе на Брајевом писму "Ријечи у прстима", чији издавач је Библиотека.

Секретар Градске организације слијепих Бањалука Радомир Радановић истакао је да су на турниру учествовали само Бањалучани.

- У плану нам је да овај турнир прерасте у регионални, па и у републички - рекао је Радановић. Овај догађај подржали су Министарство просвјете и културе РС, Савез слијепих РС, као и Спортско-рекреативно друштво слијепих "Вид" Бањалука, док је "Глас Српске" био медијски покровитељ и пријатељ турнира и окупљања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана