Одобрење за одржавање скупштинских сједница у Градишци и Теслићу

Срна
Одобрење за одржавање скупштинских сједница у Градишци и Теслићу

БАЊАЛУКА - Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске Републике Српске обавијестило је данас град Градишку и општину Теслић да је Републички штаб за ванредне ситуације издао одобрење за одржавање скупштинских сједница у овим локалним заједницама.

Одобрење за одржавање скупштинске сједнице није добила општина Хан Пијесак, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су Градишка и Теслић дужни поштовати и предузимати све мјере ради заштите јавног здравља, односно здравља људи и смањења могућности преношења вируса са човјека на човјека.

Из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске наводе да је обавезна примјена свих здравствених мјера и то дезинфекције простора у којем ће се одржати сједнице скупштина, обавезно кориштење заштитне маске и рукавица, физичког размака присутних одборника и лица која учествују у раду засједање, као и спречавање већег и дужег социјалног контакта.

“Одборници који су старији од 65 године нису изузети од мјере забране кретања, а с циљем заштите лица старије доби”, истиче се у саопштењу. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана