Oдлична организација болнице "Србија" у вријеме епидемије вируса корона

Srna
Oдлична организација болнице "Србија" у вријеме епидемије вируса корона

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изразио је задовољство организацијом Болнице "Србија" у Источном Сарајеву у вријеме епидемије вируса корона, те како су здравствени радници ове установе одговорили на епидемију и лијечили пацијенте.

Шеранић је рекао новинарима да је са руководством Болнице данас разговарао и о будућим активностима и организацији ове здравствене установе у октобру, када би могло да дође до новог таласа вируса корона и када се дешавају учесталије респираторне инфекције.

Шеранић је навео да је са руководством прегледао стање опреме и медицинских средстава којима располаже болница, те да је договорено организовање одређених стручних скупова, како би медицински радници из Републике Српске имали прилику да размијене искуства и како би се могли припремити за нови талас вируса корона.

"У фокусу су биле активности које се тренутно раде у овој болници", рекао је министар здравља након разговора са руководством Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Он је нагласио да је у току реконструкција објекта "Бањалука", будућег центра трансфузије у Источном Срајеву.

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" Небојша Шешлија изјавио је да је Шеранића упознао о свим мјерама које је болница предузимала за вријеме епидемије вируса корона, односно о мјерама и упутствима које је ова здравствена установа примјењивала, на препоруку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Шешлија је рекао да је у Болници "Србија" тренутно смјештена једна особа код које је потврђен вирус корона, те да је први налаз овог лица био негативан и да се нада да ће бити и други, што би значило да се ово лице опоравило.

"До сада је у Болници Србија узето 308 брисева, а 15 лица које је било позитивно на вирус корона је било хоспитализовано у овој здравственој установи", рекао је Шешлија, те истакао да није био ниједан случај заразе вируса корона међу здравственим радницима и особљем.

Према његовим ријечима, преминуло је једно лице код ког је утврђено присуство вируса корона, а које је имало више удружених хроничних болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана