Одлазак Мирославa Вујатовићa, великог хуманисте и привредника

М. Л.
Одлазак Мирославa Вујатовићa, великог хуманисте и привредника

Бањалука - Истакнути привредник, хуманиста, спортски и културни радник Мирослав Вујатовић преминуо је у суботу у Бањалуци, у 71. години.

Вујатовић је рођен 1948. године у Бањалуци, а био је изданак једне од најквалитетнијих генерација (1963/1967) бањалучке Гимназије и као логичан наставак актер студентских збивања 1968. у Београду.

Завршио је Саобраћајни факултет и цијели живот провео у родном граду, који је безгранично волио и поклонио му све своје знање, рад, ентузијазам и љубав. У дугом радном вијеку био је руководилац у значајним бањалучким привредним колективима - “Инцелу”, “Аутопревозу” и Урбанистичком заводу, који је од установе локалног значаја довео до респектабилног републичког и међународног нивоа. Посљедњи радни ангажман му је било руковођење и сувласништво у фирми “Пројект”, у којој је под његовим будним и стручним вођењем стасао велики број младих стручњака у области просторног планирања, пројектовања, заштите животне средине и надзора. Поред привредног, значајан допринос је дао и у друштвеном животу града. Био је предсједник Спортског друштва ДТВ Партизан Бањалука, Рукометног клуба Борац, Фудбалског клуба БСК Бањалука, предсједник Удружења консултаната и инжењера БиХ, члан Скупштине Привредне коморе РС и члан Ротари клуба Бањалука. Смрт га је затекла на на функцији предсједника Скупштине бањалучког Ансамбла народних игара и пјесама “Веселин Маслеша”.

Вујатовић је био један од четири донатора грађевинског земљишта за изградњу и кум Српско-руског културног центра у Бањалуци.

Мирослав Вујатовић ће бити сахрањен данас у 14 часова на бањалучком гробљу “Свети Пантелија”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана