Одлазак неуморног борца за истину: Званичници упутили телеграме саучешћа поводом смрти Вељка Лазића

Срна
Одлазак неуморног борца за истину: Званичници упутили телеграме саучешћа поводом смрти Вељка Лазића

БАЊАЛУКА- Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић преминуо је јутрос у 78. години од посљедица можданог удара у болници у Градишци, а тим поводом званичници Српске упутили су телеграме саучешћа.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа његовој породици и овој организацији, наводећи да ће Лазић остати упамћен као истински борац за откривање истине о страдању српског народа у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Цвијановићева је навела да ће Лазић остати упамћен и као борац за унапређење права породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

-Са жаљењем сам примила вијест о смрти Вељка Лазића. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навела је Цвијановићева.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа  у којем је навео да је Лазић био упоран у борби за истину о страдању српског народа и дао немјерљив допринос у потрази за несталим борцима и цивилима.

-На томе му је Република Српска вјечно захвална - навео је Вишковић у телеграму саучешћа породици Вељка Лазића и Републичкој организацији породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.

Вишковић је истакао да је са великом тугом примио вијест о смрти Вељка Лазића, часног и пожртвованог човјека који је цијелим својим бићем био уз породице које се поднијеле највећу жртву у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је саучешће Републичкој организацији породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, истичући да је Лазић свој посао радио вриједно и посвећено до посљедњег тренутка у интересу Републике Српске.

-Господина Лазића памтићемо као човјека мирног, честитог и посвећеног тешком послу на челу Организације која до данас носи велики терет доказивања правде и истине за све српске жртве у Одбрамбено-отаџбинском рату - навео је Чубриловић у телеграму саучешћа, саопштено је из Народне скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана