Одбор за помоћ Косову и Метохији:Подршка акцији "Подржи хероја" Савеза Срба из Словеније

ГС
Одбор за помоћ Косову и Метохији:Подршка акцији "Подржи хероја" Савеза Срба из Словеније

БАЊАЛУКА - Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске подржао је велику хуманитарну акцију "Подржи хероја" намијењену здравственим радницима и набавци здравствене опреме за Србију, Републику Српску и Косово и Метохију.

- Да нас мука спаја и покреће српску свијест, слогу и заједнички дух српског народа у дијаспори, Србији, Републици Српској, Косову и Метохији у овим тешким временима и пошасти која се зове вирус корона, а која је снашла цијели свијет, показује и Савез Срба Словеније. Савез је сада нашао снаге и воље да покрене помоћ и хуманитарну акцију „Подржи хероје” за здравство и прикупи помоћ за неопходну здравствену опрему за Србију,  Косово и Метохију, Републику Српску и Словенију – каже предсједник Одбора Милорад Арлов.

Ову хуманитарну акцију подржавају и Савез Срба из Италије и Француске и шира српска дијаспора и удружења из других држава у Европи и свијету.

- Велико хвала за Србе у Словенији и цијелој дијаспори која се одазове на овај позив и нека увијек српски заједнички дух остане, у добру и у злу. У више телефонских разговора и контаката са Владимиром Кокановићем, чланом ИО Савеза Срба Словеније и координатором акције “Подржи хероје”договорили смо и предложили могућност за чвршћу сарадњу. Кад ова пошаст прође Савез Срба из Словеније, а вјерујем и остали савези Срба из дијаспоре ће, према својим могућностима, подржати велики пројекат нашег Одбора за изградњу Дневног центра "Подржи ме-9. јануар" у Косовској Митровици за велики број дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији – истакао је Арлов.

Напомиње да је, иако је тешка ситуација и у Републици Српској као у цијелом свијету, прије неколико дана донацију уплатила општина Брод, а чврсто обећала и општина Соколац и дистрит Брчко.

- То само шпоказује колика је хуманост Републике Српске према Косову и Метохији- истакао је Арлов.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана