Од сутра онлајн настава у Вишеграду

Срна
Од сутра онлајн настава у Вишеграду

ВИШЕГРАД - Основна и средња школа у Вишеграду од сутра ће прећи на извођење наставе на даљину, закључио је општински Штаб за ванредне ситуације.

На данашњем састанку Штаба истакнуто је да је на приједлог начелника општине, директора школа и чланова Штаба донесен закључак да школе наредне седмице пређу на онлајн наставу ради заштите здравља грађана.

Директор Основне школе “Вук Караџић” Момир Радојчић рекао је да је у овој установи лоша епидемиолошка ситуација јер је тренутно заражено 11 наставника и 42 ученика.

“Ми ћемо подржати одлуку општинског штаба и сљедећу седмицу ћемо прећи на онлајн наставу”, истакао је Радојчић.

Вршилац дужности директора Средњошколског центра “Иво Андрић” Драгана Зечевић рекла је да су заражена два професора, а 15 ученика је у изолацији.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да тренутна епидемиолошка ситуација није на завидном нивоу, те да се и даље много људи јавља у ковид амбуланте.

“У већини случајева то су млађе особе које су невакцинисане. Одлуком Штаба кренуће се у онлајн наставу, пратићемо епидемиолошку ситуацију да би након седам дана донијели одлуку о наставку организовања школовања”, напоменула је Ђуровићева.

Санитарни инспектор општине Вишеград Слађана Миовчић указала је да је оваква одлука донесена због тренутне епидемиолошке ситуације, односно како би се покушали смањити контакти ученика.

У Вишеграду је вирус корона пи-си-ар тестом потврђен код 204 лица, а брзим тестовима код више од 50 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана