Од сутра до 31. августа анкетирање домаћинстава

Srna
Од сутра до 31. августа анкетирање домаћинстава

БАЊАЛУКА - Три статистичке институције у БиХ, Републички завод за статистику Српске, Агенција за статистику БиХ и Федерални завод за статистику од сутра до 31. августа спроводиће трећи и четврти талас анкетирања домаћинстава с циљем израде главног оквира узорка, који служи као основа за анкетна истраживања.

Поменута активност траје три године, спроводи се у 12 таласа, односно тромјесечја, а реализује се кроз пројекат "Подршка статистичком систему БиХ за припрему главног оквира за узорак", саопштено је из Републичког завода за статистику.

Израда главног оквира узорка је од изузетног значаја за статистичке институције, јер служи као основа за анкетна истраживања као што су Анкета о радној снази, Анкета о потрошњи домаћинстава и друго.

Анкетирање на територији Српске вршиће овлашћени анкетари који ће имати акредитације Републичког завода за статистику Републике Српске.

У саопштењу се напомиње да ће анкетари приликом анкетирања примјењивати мјере које је препоручио Институт за јавно здравство Републике Српске, а које се односе на обавезно ношење заштитних маски, обавезно одржавање физичке дистанце од два метра, те спровођење анкетирања ван домаћинства, а у циљу заштите здравља и анкетара и испитаника.

Упитник садржи 13 питања, од питања о имену и презимену, полу, датуму рођења, питања о статусу објекта, броју чланова домаћинства, старосној структури, образовним карактеристикама.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана