Од 1. децембра Јахорина најмодернији ски центар у овом дијелу Европе

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Јахорина ће од 1. децембра бити најмодернији и најуспјешнији ски-центар у овом дијелу Европе, најавио је данас у Источном Сарајеву директор Олимпијског центра (ОЦ) "Јахорина" Дејан Љевнаић.

Указујући да већ прије почетка зимске сезоне може да тврди да ће капацитет бити повећан за 9.500 скијаша на час, што је скоро дупло више него претходне године, он је рекао да се у овом моменту на Јахорини гради више него пред 14. Олимпијске игре 1984. године.

"Динамика је за сада, заиста, добра", рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Као најзначајнији пројекат који се спрема за предстојећу зимску сезону, Љевнаић је навео гондолу "Пољице", која је најновија и најмодернија у овом дијелу Европе.

Он је рекао да је капацитет 2.600 скијаша, гондола ће добити нове кабине, нови дизајн полазне станице и излаза.

Љевнаић је истакао и да се ради на два нова шестосједа капацитета 2.400 скијаша, од којих је у један у Рајској долини и скоро готов, а други на страни Трнова иза викенд насеља.

"Градимо ски лифт типа сидро у Рајској долини. Други, такође у Рајској долини, радимо на излазу са шестосјед, тако да ће бити оспособљена стаза Олимпијски спуст, која није радила 30 година", рекао је Љевнаић.

Гради се и пет нових жичара, седам километара новог система за осњежавање којим ће бити покривене стазе на Прачи, "Три А" стаза, као и стазе у Рајској долини које планирају користити и за такмичења, за које је ОЦ "Јахорина" добила хомологацију за скоро све дисциплине.

Љевнаић је навео да се ради и реконструкција двосједа "Огорјелица" са новим дизајном полазне и излазне станице, те расвјета стазе "Новак Ђоковић".

"Ту је и нови садржај типа `зип лајн`. Све су то пројекти које планирамо да отворимо до 1. децембра захваљујући подршци Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, којима се овом приликом и захваљујем", рекао је Љевнаић.

Директор ОЦ "Јахорина" је указао и да је покренута акција "Буди дијете Јахорине" која има за циљ да на ову олимпијску планину дође што више младих скијаша.

Љевнаић је навео да су пропозиције за "Буди дијете Јахорине" да сваки основац или средњошколац са подручја града Источно Сарајево Олимпијском центу пошаље фотографију, слику, пјесму или неки други умјетнички израз инспирисан овом планином, чиме остварује право за сезонски ски-пас са фотографијом.

Он је позвао скијаше да искористе попуст од 15 одсто за куповину сезонских ски-пасова, који се могу купити на продајном мјесту "Огорјелица".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана