Очекују се велике гужве на границама и за 1. мај: Препоручују се споредни прелази

Агенције
Очекују се велике гужве на границама и за 1. мај: Препоручују се споредни прелази

САРАЈЕВО -На многим граничним прелазима уочи и током ускршњих празника владале су огромне гужве, а слична ситуација се очекује и за првомајске празнике.

Очекује се да ће многи бх. грађани спојити викенд с празницима и запутити се ван БиХ, док ће с друге стране засигурно и многи држављани БиХ који живе у сусједним и другим земљама у том периоду кренути пут БиХ.

И поред великих гужви које у вријеме празника владају, мали је број оних грађана који у оваквим ситуацијама користе споредне прелазе.

Свима који одлуче посљедњег дана априла кренути ка југу и који планирају користити гранични пријелаз Дољани, препорука је да изаберу Габела Поље, или да се одлуче за Бијачу или Црвени Грм.

Што се тиче сјевера наше земље, застоји су тренутно вишесатни на прелазу Градишка, али и на прелазу Доња Градина такође је велика фреквенција возила.

Како наводе из БИХАМК-а, на граничним прелазима Нови Град, Изачић, Орашје, Градишка, Брод и Велика Кладуша дуга су задржавања на излазу из Босне и Херцеговине.

Из ове службе савјетују грађанима који током празника намјеравају путовати изван земље или из иностранства долазити у БиХ да за све информације контактирају дежурну службу на број 1282 те да користе камере које емитују уживо с већине граничних прелаза како би се увјерили директно о стању и евентуалним гужвама.

Такође, препорука је грађанима да избјегавају долазак на граничне прелазе у јутарњим сатима јер су тада највеће колоне те да прије путовања провјеравају валидност својих путних исправа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана