Обустава саобраћаја на путу Језеро-Шипово

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА - На регионалном путу Језеро-Шипово данас ће, због санације, сабораћај бити обустављен на 10 часова, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Обустава је планирана од 8.00 до 18.00 часова, а за вријеме обуставе возила ће се преусмјеравати на путни правац Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град. Обустава је планирана и сутра у истом термину.

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су јутрос претежно суви и саобраћај се одвија несметано, док је видљивост мјестимично смањена због магле на подручју Добија и Фоче, а на подручју Кнежева дува јак вјетар.

Појачан опрез при вожњи неопходан је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, због учесталих одрона земље и камења на коловоз као и на дионицама путева на којима се изводе радови.

Измијењен је режим вожње, због радова, на путевима Рача-Бијељина, у рејону Раче, Шипово-Ново Село, Драксенић-Врбашка, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Брчко-Бијељина поред ријеке Саве, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича 1, Шешлије-Јоховац, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Језеро-Шипово,

Због извођења радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја у тунелу "Каловита брда", на магистралном путу Љубогошта-Пале, у тунелу "Чељиговићи" на путу Лапишница-Љубогошта, у тунелу "Угар" на путу Црна Ријека-Угар.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Саобраћај се повремено обуставља до 15.00 часова због извођења деминерских радова у Војковићима, Клакару Доњем и у Горњим Божинцима.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путевима Станић Ријека-Каруше /до 31. октобра/, Цапарде-гранични прелаз Каракај /до 24. октобра/, Станић Ријека-Дервента /до 25. октобра/. Возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза, забрана за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ на снази су ноћне обуставе саобраћаја у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ од 23.00 до 4.30 часова, а током дана кроз тунел се саобраћај одвија наизмјенично-једном траком.

Због извођења неопходних радова, двосмјерно одвијање саобраћаја супротном траком од зоне радова актуелно је на дионицама аутопута А-1 Какањ-Високо /на мосту у насељу Добриње/ и Подлугови-Сарајево сјевер.

На путу Тузла-Калесија /због радова у тунелу Чакловићи/, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Успорено, због радова, саобраћај се одвија на путним правцима Доњи ВакуФ-Јајце /Скела/, Немила-Жепче /Доња Голубиња/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/, Столац-Хутово /у мјесту Церовица/ и Грачаница-Срнице Доње.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана