Објављена прелиминарна ранг-листа за додјелу стипендија

Агенције
Објављена прелиминарна ранг-листа за додјелу стипендија

БРАТУНАЦ - Комисија за додјелу студентских стипендија општине Братунац је, након спроведене конкурсне процедуре, сачинила и објавила прелиминарну ранг-листу студената који испуњавају услове за стипендирање.

Рок за подношење жалби на прелиминарну ранг-листу је осам дана.

Након жалбеног рока и разматрања евентуалних жалби биће објављена коначна ранг-листа стипендиста и организовано потписивање уговора за додјелу стипендија, речено је Срни у Одјељењу за друштвене дјелатности ове општине. 

За додјелу укупно 100 стипендија стигло је 156 захтјева, од којих 150 кандидата задовољава критеријуме за стипендирање. 

Према критеријима конкурса, право на додјелу стипендија имају ученици генерације и вуковци из средњих школа и уз њих још 15 студената прве године. 
Осим шесторо ученика генерације и вуковаца, за бруцошке стипендије конкурисало је још 48 кандидата. 

На основу добрих резултата и просјека оцјена изнад девет конкурисало је 27 студената, а планирана је додјела 15 стипендија за ту категорију. 

У категорији студената из породица слабијег материјалног стања, студената са инвалидитетом или без једног или оба родитеља пријавило се 69 кандидата, а планирана је додјела 70 стипендија. 

Конкурсом је предвиђена додјела и исплата 100 општинских стипендија у износу по 100 КМ мјесечно у осам једнаких мјесечних рата. 

Претходних година начелник братуначке општине Недељко Млађеновић одобравао је додјелу стипендија свим студентима који испуњавају критеријуме конкурса, с тим да је за оне студенте који су слабије рангирани стипендија додјељивана у износу 100 КМ у четири мјесечне рате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана