Објављен јавни позив за учешће у акцелератор програму

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Развојна агенција Републике Српске (РАРС) објавила је данас јавни позив за учешће у Акцелератор програму, који ће бити реализован током августа и септембра у Требињу, а намијењен је почетницима у пословању који имају иновативне пословне идеје и желе пронаћи тржиште за своје производе или услуге.

Право учешћа у Акцелератор програму имају држављани Републике Српске (БиХ) који имају иновативну пословну идеју, појединци или тимови који немају регистровану дјелатност, а желе да започну властити посао, као и регистровани пословни субјекти који обављају дјелатност краће од 18 мјесеци, саопштено је из Агенције.

Програм обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, подршку у проналаску додатних извора финансирања и повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству.

Сви заинтересовани могу се пријавити путем обрасца који је доступан на веб страници Развојне агенције Републике Српске (њњњ.рарс-мсп.орг) и Предузетничком порталу Републике Српске (њњњ.предузетницкипорталсрпске.нет).

Крајњи рок за пријаву је 12. август. Развојна агенција Републике Српске је до сада реализовала шест Акцелератор програма у Бањалуци, Приједору, Билећи, Источном Сарајеву, Палама и Бијељини, те Угљевику, у којима је учествовало 88 појединаца и тимова. Додијељено је 37 награда, чија укупна вриједност премашује 70.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана