Објављен јавни позив за додјелу Светосавске награде

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања, те допринос квалитетнијем васпитању и образовању у школској 2020/2021. години, а у области предшколског и основног, те средњег образовања и васпитања.

Кандидати за додјелу ове награде, која се састоји од повеље и новчане награде, јесу васпитачи и стручни сарадници из предшколских установа, наставници разредне и наставници предметне наставе из основних школа, те наставници средњих школа у Републици Српској.

Из ресорног министарства саопштено је да кандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могу предлагати предшколске установе и основне школе, струковна удружења васпитно-образовних радника, те директори средњих школа, наставничка вијећа и стручни активи средњих школа.

Јавним позивом прецизиране су процедуре и услови пријављивања кандидата, те услови које кандидати за додјелу Светосавске награде требају испуњавати, у складу са законима и подзаконским актима којима је посебно дефинисана додјела награде за сваки ниво образовања и васпитања. Неки од услова које сви кандидати за додјелу награде требају да испуњавају јесу иновативност и креативност у раду, примјена разноврсних и савремених иновативних метода и технологија у васпитно-образовном раду, те допринос унапређивању квалитета рада установе у васпитно-образовном раду, односно ваннаставним активностима.

Имена добитника Светосавске награде биће објављена на интернет страници Министарства, а уручивање награде најбољим кандидатима биће уприличено на свечаној додјели у Дјечијем позоришту Републике Српске. Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за радну, односно школску, 2020/2021. годину, као и одговарајући образац пријаве, доступни су на порталу Владе Републике Српске (vladars.net), на страници Министарства просвјете и културе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана