Новинари из Требиња дали крв

Срна
Новинари из Требиња дали крв

ТРЕБИЊЕ - Од 12 пријављених представника средстава информисања са подручја Требиња њих девет данас је дало крв у оквиру редовне годишње акције коју организује Актив добровољних давалаца крви средстава информисања.

Предсједник Актива новинар Божидар Стајчић рекао је Срни да овај Актив броји 27 активних чланова, један је од најмањих, али је стално активан.

“Ово је наша редовна годишња акција, прва прољећна. Одзив је добар, а оно што је најбитније је да сваке године имамо по некога новог од наших младих колега”, рекао је Стајчић.

Стајчић је рекао да ће неки чланови овог актива драгоцјену течност давати наредног петка, на Дан добровољних давалаца крви.

“Требињски Актив представника медија јединствен је у Републици Српској”, нагласио је Стајчић.

Шеф требињске Службе за трансфузијску медицину Драган Шаренац рекао је да су новинари одлични као добровољни даваоци крви.

“Већ десетак година организујемо ове акције, годишње имамо по двије овакве. Не само да су новинари сјајни даваоци, него су и наши одлични сарадници и зато је трансфузија у Херцеговини добро развијена”, истакао је Шаренац.

Актив добровољних давалаца крви средстава информисања један је од 23 актива добровољних давалаца на подручју града Требиња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана