Нови успјеси младог виртуоза Ђорђа Перића

Срна
Нови успјеси младог виртуоза Ђорђа Перића

БИЈЕЉИНА - Једанаестогодишњи бијељински виртуоз на хармоници Ђорђе Перић наставио је да ниже успјехе широм Европе, освојивши два нова гран-прија и два злата на међународним фестивалима у Италији, Молдавији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Ђорђе је у Риму, на Фестивалу “Будуће звијезде” /Футуре Старс/, које организује Удружење умјетника “Соправиста” у изузетно јакој конкуренцији, поново био најбољи и освојио најпрестижније признање - гран-при, рекао је Срни професор Славиша Перић.

Млади Перић освојио је два злата у категорији соло и категорији трио камерне музике на онлајн Интернационалном такмичењу “Златни вијек 2021” /Голден Центурy 2021” у Дубаију, одржаном од 1. маја до данас, у организацији Свјетске асоцијације умјетника, а на овом фестивалу наступило је више од 300 такмичара из 32 земље.

На Међународном музичком фестивалу у Кишињову у Молдавији, гдје је наступило 268 такмичара из више европских земаља, Ђорђе је освојио лауреатско звање и добитник је гран-прија.

Млади виртуоз до сада је освојио 92 награде награде на међународним фестивалима из 22 земље.

Ђорђе Перић је ученик Музичке школе “Корнелије Станковић” у Бијељини, у класи професора Славише Перића. /крај/зс/ам/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана