Нови снимак са пружног прелаза у Бањалуци: Откинуо рампу VIDEO

nezavisne.com
Нови снимак са пружног прелаза у Бањалуци: Откинуо рампу VIDEO

БАЊАЛУКА - Након иницидента који се догодио у протекли петак, данас се на пружном прелазу у бањалучком насељу Врбања догодио још један несавјестан и неодговоран покушај преласка преко пруге у којем је оштећена рампа.

У петак је непозната женска особа не поштујући веома јасну сигнализацију, поломила десни полубраник на пружном прелазу Врбања, што је проузроковало настанак ванредног догађаја, односно незгоду на путном прелазу са материјалном штетом, а иста ситуација се догодила и данас, саопштили су из Жељезница Републике Српске.

На видео снимку који је достављен из Жељезница види се да путничко возило непоштује свјетлосну и друмску сигнализацију и да се не зауставља на вријеме због чега се рампа спустила на кров аутомобила. Возач се упркос томе није зауставио, све док у сломљена рампа није сама спала са крова аутомобила.

"Ово је показатељ да без поштовања законских прописа, ни један степен заштите безбедности у саобраћају није довољан. Неодговорни возачи друмских возила изнова  угрожавају своју и безбједност других учесника у саобраћају, изазивајући својом непажњом и кршењем закона и саобраћајних прописа, удесе и несреће, које неретко односе лјудске животе", наводе из Жељезница РС и апелују на све учеснике у саобраћају на поштовање саобраћајних прописа, јер се само тако може очувати оно што је највредније, а то су животи грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана