Нови наслови мамац за читаоце

СРНА
Foto: Agencije

БАЊАЛУКА - Обнова библиотечке грађе у библиотекама Републике Српске допринијеће повећању читалачке публике, као и томе да ове установе буду мјеста која у све већем броју посјећују млади, рекла је Срни предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић.

Мијатовићева је истакла да је свих 50 библиотека добило по 1.000 КМ за обнову фонда, у оквиру пројекта "Откуп библиотечке грађе" који реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

"Књиге су набављене и ускоро ће све бити на полицама библиотека. Највише су се набављале лектире за средње школе, јер су се оне мијењале у наставном плану и програму. Неке библиотеке су набављале и енциклопедије, јер их нису имале у довољном броју, али и друге врсте литературе", рекла је Мијатовићева. Она је захвалила ресорном министарству јер је препознало значај рада библиотека и што су пројектом обухваћене све библиотеке у Српској.

"Пројекат има велики значај нарочито за мање библиотеке, које немају средстава за набавку књижног фонда. Нове књиге ће свакако помоћи дјеци да усвоје нова знања, али и да унапреде своје образовање", рекла је Мијатовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана