Нови херојски чин полицајца Будимира Поповића: Спасио жену из хладног Врбаса

Н.Т.
Нови херојски чин полицајца Будимира Поповића: Спасио жену из хладног Врбаса

БАЊАЛУКА - Помоћник командира бањалучке Полицијске станице Обилићево Будмири Поповић несебичним подвигом јутрос је спасио жену која је скочила у хладан Врбас и тако у своју каријеру уписао још један хуман чин којим је сачувао људски живот.

Овај храбри полицајац у својој каријери од 25 године спасио је више особа, а од једне особе је отео бомбу како не би убила  себе и друге, а другу је спричеио да из пиштоља побије младиће с којима се завадио.

Поповић је за "Глас Српске" казао да је јако поносан и срећан на себе што је успио да спаси жену из Врбаса, те скромо додао да му је то свакако посао.

Испричао је да је јутрос око шест часова пријављено да жена хоће да скочи у Врбас са Ребровачког моста у Бањалуци.

- Одмах смо организовали патроле, а у међу времену је јављено да је жена већ скочила. Одмах сам сјео у возило и кренуо према ресторану "Сидро" јер сам претпоставио да би је вода ту могла донијети те почео претраживати терен -рекао је Поповић.

Истако је да је било јако мрачно па је претрага била отежана, али да ту није нашао ништа.

- Трагао сам метар по метар обале више од 50 минута. Док сам путем телефона причао са командиром како ћу отићи још даље гдје се Врбас након острва спаја зачуо сам неки уздах. Кренуо сам према мјесту одакле сам чуо звук и уочио сам жену црвене косе - рекао је Поповић.

Додао је да је Врбас ту био висок, а жена ближе другој обали па је  он отрчао до возила те отишао до Топлане и прешао преко моста.

- Прескочио сам ограду моста и стчао до воде гдје  несрећна жена била закачена  за пањ. Извукао сам је из воде и била је сва промрзла, а  давала је знакове живота. Убрзо су стигле колеге и служба хитне помоћи и одвезли су је. Срећом, како сам чуо сада је она стабилно и добро-казао је Поповић.

Овај храбри полицајац у својој каријери има више несебичних акција  спасавања. Он је 2006. године заједно са колегом учестовао у акцији савладавања Бањалучанина који је пуцао на окупљене младиће испред његове зграде. Осим тога 2016. године током редовног обиласка терена у близини једног угоститељског објекта у Бањалуци од једне особе је отео бомбу са извађеним осигурачем и тако спријечио да је активира. Такође је 2017. године учестовао у спасавању жене која је покушала да скочи у врбас код тврђаве Кастел.

Из Полицијске управе Бањалука, је саопштено да је полицајац ове Управе, спасио је Бањалучанку која је у 6.10 скочила а са Ребровачког моста у Врбас.

- Полицијски службеник је ушао у ријеку Врбас и извукао особу из ријеке. Утврдено је да се ради о Г.И. из Бањалуке-наведено је у саопштењу.

Наводе да је одмах обавјештена Служба хитне медицинске помоћи , која је Бањалучанки указала љекарску помоћ и она је збринута у Универзитетско клиничком центру Републике Српске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана