Нови Град: Због смањења прихода, ребаланс буџета реалност

Срна
Нови Град: Због смањења прихода, ребаланс буџета реалност

НОВИ ГРАД - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изјавио је Срни да је због смањених буџетских прихода реално очекивати ребаланс овогодишњег општинског буџета.

Дрљача је навео да су очигледни економски аспекти епидемије вируса корона, те да је реализација буџета општине за прва четири мјесеца око 50 одсто.

"Година је почела добро, међутим у априлу су буџетски приходи знатно смањени. Чекамо да се заврши мај и да сагледамо реализацију за првих пет мјесеци, међутим, ребаланс буџета је реалност", рекао је Дрљача.

Према његовим ријечима, још се не размишља о кредитном задужењу ради побољшања ликвидности буџета.

"О ребалансу ће одлучивати одборници на сједници крајем јуна, када ће бити познате информације о помоћи Владе Републике Српске локалним заједницама. Прије припрема ребаланса имаћемо консултације са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и Министарством финансија", навео је Дрљача.

Он је додао да се у општинској администрацији анализира како превазићи тренутну ситуацију.

"Сачињена је листа приоритета, не желимо да касне исплате које се тичу социјалних давања. Грантови се за сада исплаћују у износу 70 одсто", рекао је Дрљача, који очекује да ће се ситуација побољшати након укидања ванредног стања и покретања привредних активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана