Новалић затражио преглед свих службених возила које користе чланови Владе ФБиХ

Срна
Новалић затражио преглед свих службених возила које користе чланови Владе ФБиХ

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ (ФБиХ) Фадил Новалић упутио је данас хитан допис Федералној управи полиције (ФУП) којим је затражио да се одмах изврши контрадиверзиони преглед свих службених возила које користе чланови Владе, а с циљем осигурања њихове личне безбједности.

Замјенику директора ФУП-а Енсаду Корману допис је упућен након сазнања да је постављена непозната направа испод службеног возила федералног министра енергије, рударства и индустрије Нермина Џиндића, саопштено је из Владе ФБиХ.

Џиндић је пријавио ФУП-у да је јуче непознато лице поставило предмет испод његовог возила које је било паркирано у дворишту породичне куће.

Министар је на надзорним камерама примијетио лице које се кретало у близини његове породичне куће, а потом и око његовог аутомобила.

ФУП-а је саопштио да је одмах на терен изашао тим истражилаца, припадника за контрадиверзиони преглед, који су извршили увиђај.

Испод возила је пронађен предмет који је изузет, а контрадиверзионим прегледом је утврђено да није ријеч о експлозивној направи.

О свему је обавијештен и тужилац, а припадници ФУП-а настављају рад на расвјетљавању овог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана