Нова занимања у требињским средњим школама

Срна
Нова занимања у требињским средњим школама

ТРЕБИЊЕ - Центар средњих школа у Tребињу од наредне школске године уписаће пет одјељења, међу којима су два нова занимања четворогодишњег степена, а ријеч је о пословно-информатичком техничару и агротехничару, рекла је срни директор ове установе Недељка Илијић.

Она је навела да ће бити уписано и одјељење четворогодишњег степена економски техничар.

Илијићева је рекла да ће у наредну школску годину бити уписана и два комбинована трогодишња одјељења, конобар-кувар и пекар-посластичар.

Она је истакла да ће прецизније информације о упису ученика бити познате након што ресорно министарство распише конкурс за упис у први разред.

Директор Техничке школе у Требињу Дарко Ракић рекао је да је ова школа од наредне школске године планирала да упише пет одјељења, три техничара и два занатска.

“Међу њима су два нова занимања - механичар гријне и расхладне технике и руковалац грађевинских и претоварних машина”, додао је Ракић.

Ракић је навео да се свршеним основцима у овој школи нуде четворогодишње струке техничар рачунарства и програмирања, техничар за ЦНЦ технологије и грађевински техничар.

“Од трогодишњих струка биће уписана два комбинована одјељења ауто-механичар - механичар гријне и расхладне технике, те још једно комбиновано одјељење електричар-електроинсталатер /руковалац грађевинских и претоварних машина и кранова”, најавио је Ракић.

У Гимназију “Јован Дучић” у наредној школској години биће уписана четири одјељења општег смјера.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана