Низ мјера за бољи положај борачке популације

Срна
Низ мјера за бољи положај борачке популације

БАЊАЛУКА - Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске опредијељено је за доношење мјера за побољшање статуса борачке популације Српске чији ће резултати врло брзо бити видљиви, изјавио је данас у Бањалуци ресорни министар Данијел Егић.

Егић је навео да ће један од приоритета бити запољшавање дјеце погинулих бораца, иако постоје проблеми у смислу да је на тим списковима око 900 неквалификованих радника које је теже запослити.

-Већ смо почели да тражимо рјешења за одређена питања. Мислим да ћемо врло брзо видјети резултате - рекао је Егић након састанка са представницима Борачке организације Републике Српске (БОРС).

Предсједник БОРС-а Радан Остојић навео је да борци имају четири захтјева - увођење права на јединствени борачки додатак, повећање личних и породичних инвалиднина, помоћ лицима оптуженим и осуђеним за ратне злочине и запошљавање дјеце погинулих бораца.

-Ова питања смо поставили као највећи проблем и министар је сагласан да су то горући проблем - рекао је Остојић и додао да ће ускоро имати сједницу Предсједништва БОРС-а на коју ће бити позван ресорни министар.

Саговорници су још једном осудили недавни догађај у Дервенти када је предсједник Хрватске Зоран Милановић одликовао 103. бригаду ХВО-а, те поручили да такав чин вријеђа жртве и да се мора пронаћи одговорна особа која је то дозволила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана