Николина Шљивић: Млада нада ДНС-а, политичарка будућности

Закупљен простор
Николина Шљивић: Млада нада ДНС-а, политичарка будућности

Да постоје млади који желе остати и радити у Републици Српској говори нам случај младе и успјешне политичарке и одборнице у будућем сазиву Скупштине општине Пале Николине Шљивић.

Она је на недавно одржаним Локалним изборима у Босни и Херцеговини освојила одборнички мандат на листи ДНС-а у својој локалној заједници и тако показала да младе особе могу да се изборе за своје мјесто у политици и друштву.

„Припадам генерацији младих људи који представљају једну нову енергију и визију бављења политиком. Грађани Пала су препознали мој активизам и дали подршку за све добре идеје које желимо реализовати, а које имају за циљ да од Пала направимо још развијеније и модерније мјесто за живот. Овим путем им се свима захваљујем за указано повјерење. Моја дужност и обавеза, а и обећање, јесте да никада нећу изневјерити њихову подршку”, каже Шљивић.

До сада је поред њеног имена уписано 906 освојених гласова, чиме има други резултат на листи ДНС-а. Каже да јој је сатисфакција, да је као жена, а уз то и млада особа, успјела остварити резултат на којем би јој могли позавидјети и они са много више искуства у политици.

„То је само доказ да се сав рад исплати. Живим и радим са овим људима, сусрећем се свакодневно са њиховим проблемима и изазовима. Дијелимо заједничку судбину и свакодневницу. Увијек сам помагала свима, онда када сам могла и била у прилици, и тако ће остати и у будућности. Једноставно, то је дио моје личности којег се нећу одрећи никада”, истиче Шљивић.

Поред тога, што је млада и успјешна политичарка, пред којом је будућност, Николина Шљивић је и успјешан привредник, који доприноси економском развоју Републике Српске.

„Тачно је да сам се опробала и у привреди. Поносна сам на резултате које смо мој тим и ја остварили и у том сегменту рада и живота. Млади морају преузимати одговорност за економски, политички и друштвени живот. Некада постоји отпор за такву врсту идеја или иницијатива, али баш зато млади не смију поклекнути и одустати. Без свакодневне борбе и рада нема ни успјеха”, наглашава Шљивић и додаје да са поносом може рећи да њена фирма даје шансу и запошљава велики број младих, који на тај начин виде своју преспективу на Палама, у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

 

„Желим да млади остају у Републици Српској, желим да развијамо друштво једнаких шанси за све, желим да наша Република Српска буде пожељно мјесто за живот. То је моја визија политике и за то ћу да се борим. У Скупштини наших Пала ћу се залагати за даљи развој туризма, стварање нових радних мјеста, боље економско позиционирање и просперитет наше општине. Животна питања су оно што нас занима и на шта ћемо дати акценат нашег политичког дјеловања. Млад тим људи у ДНСу то може и зна”, поручила је Шљивић.

 

Њена порука свима је да наставе да раде на себи, својим политикама и да пратећи њен примјер никада не одустају од својих идеја и циљева.

 

„Као млада особа која се остварила у многим областима, сматрам да имам легитимитет да позовем младе људе да ми се придруже у борби за још бољу Српску, али и да својим примјером буду промјена која ће донијети добро свим грађанима. Стојим на располагању свима који желе да дају допринос даљем развоју Пала и Републике Српске”, поручила је Шљивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана