Незапосленим родитељима са четворо и више дјеце исплаћено 1.089.750 КМ

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - На основу одлуке Владе Републике Српске о исплати финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више ђеце, до сада су исплаћена средства за 1.453 корисника, за шта је издвојено 1.089.750 КМ, а онима који то још нису учинили упућен је позив да се пријаве за ову помоћ.

На јавни позив, који је отворен до 19. октобра, до сада се пријавило 1.768 корисника, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

“Позивамо све оне који то још нису учинили да се пријаве за ову помоћ, како би остварили право по одлуци Владе”, истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће исплате за све кориснике који су се пријавили на јавни позив ићи сваке седмице, континуирано, а захтјеви ће бити обрађивани како пристижу да породице не би морале чекати затварање јавног позива.

Из Владе Републике Српске подсјећају да је одлука о исплати ове помоћи усвојена с циљем подршке породицама са четворо и више дјеце и помоћи одржавању квалитета породичног живота.

“Планирано је да почетком наредне године ова мјера буде уграђена у законске прописе као трајна мјера пронаталитетне политике”, додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана