Несметано одвијање саобраћаја

Срна
Несметано одвијање саобраћаја

БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мјестимично влажним коловозима, а возачима са савјетује додатан опрез због смањене видљивости и повећане опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС-а савјетују да се на свим путним правцима вози опрезно и обавезно поштује саобраћајна сигнализација, нарочито на дионицама на којима се изводе санациони радови.

Радови се изводе на магистралним путним правцима Каракај два-Дрињача, Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница са Федерацијом БиХ/, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, на подручју Приједора и на дионици Крупац-Богатићи, у општинама општина Источна Илиџа и Трново.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну и даље је на снази забрана саобраћаја преко надвожњака за теретна возила.

Због активираних клизишта саобраћај је успорен на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, затим на локалном путу Горња и Доња Пискавица, те на локалном путу Сводна-Брзици у општини Нови Град.

У ФБиХ у току је асфалтирање мостова код тунела Врандук два код Зенице због чега се вечерас до пола часа послије поноћи на магистралном путу између Зенице и Немиле саобраћа наизмјенично, једном траком, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 часова наредног јутра саобраћај обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путевима Сребреник-Орашје у тунелу Орманица, Дољани-Метковић, између граничних прелаза, и Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема нема дужих задржавања. Обустава саобраћаја за аутобусе и теретна возила и даље је на снази из безбједносних разлога преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Из АМС-а подсјећају возаче да је на снагу ступила законска одредба о обавезном посједовању зимске опреме на путевима у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана