Нешић: Помоћ Берковићима у складу са процедурама

СРНА
Нешић: Помоћ Берковићима у складу са процедурама

БАЊАЛУКА - Уплата милион КМ помоћи Берковићима у санирању посљедица земљотреса плод је већ спроведених процедура у надлежним органима, изјавио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Нешић је подсјетио да је ријеч о одлуци Савјета министара донесеној 30. децембра прошле године и спровођењу закључка Предсједништва БиХ.

"Средства која сам потписао нису реализована немарношћу или намјером мог претходника и ја сам их учинио доступним општини и народу Берковића у посљедњи час", рекао је Нешић који је и предсједник ДНС-а.

Реагујући на критике посланика ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мире Пекић поводом одобравања ове помоћи, Нешић је истакао да је са овом помоћи "све чисто, али да ситуација у ПДП и са ПДП-ом изгледа није", саопштено је из ДНС-а.

Он је упитао Пекићеву како је могуће да ју је "политичка мржња толико заслијепи да изгуби свијест о томе ко је и да критикује одлуку о помоћи општини у којој живи српски народ".

Нешић је упитао Пекићеву и како је могуће да не види да су средства пребачена општини чији је начелник, ни мање ни више, него из опозиционог СДС-а.

Пекићева је раније рекла да "није спорна намјера да се помогне Берковићима, али јесте начин на који министар безбједност Ненад Нешић, без сагласности Савјета министара, дијели средства".

Из Министарства безбједности у Савјету министара јуче је саопштено да је Нешић дао налог за уплату помоћи општини Берковићи у износу од милион КМ за санирање посљедица земљотреса који је претходне године погодио ову општину, те да је на овај начин завршена процедура подршке овој локалној заједниц и омогућен опоравак и санирање настале штете. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана