Нешић очекује договор о заједничком кандидату у Приједору

Срна
Нешић очекује договор о заједничком кандидату у Приједору

БИЈЕЉИНА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић очекује да ће са другим опозиционим лидерима договорити заједничког кандидата за градоначелника Приједора.

Нешић је рекао да очекује да се у наредним данима састане са предсједницима СДС-а и ПДП-а Мирком Шаровићем и Браниславом Бореновићем, а позваће и предсједника СПС-а Горана Селака да им се придружи.

Он сматра да ће тако прије избора 2022. године имати јасно дефинисану слику ко је опозиција у Републици Српској.

Нешић је поручио да је ДНС спреман да подржи власт у Републици Српској када је ријеч о враћању на изворни Дејтон и надлежности Српске, али, како је рекао, након што се буду спроведени досадашњи закључци парламента.

На конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва странке у Бијељини, Нешић је најавио да ће ДНС наредних дана представити економски програм странке.

Потпредсједник ДНС-а Душко Ивић представио је закључке које је ДНС данас донио, а међу њима је и онај којим траже да прије свих посебних засједања Народне скупштине буде сазвана тематска сједницу о правима бораца у Српској.

Ивић је рекао да Предсједништво “захтијева и да се испоштују сви закључци Народне скупштине донесени на претходним засједањима протеклих година у вези са посебним рачуном Управе за индиректно опорезивање, о питању ентитетске границе, пољопривредног земљишта, Суда и Тужилаштва БиХ”.

Пословни директор ДНС-а Милош Стевановић навео је да су данас дискутовали о економском програму којим би ова странка покренула привреду. /крај/ам/вј/мђ/фотоЕнтер

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана