Нерадни дани 1., 2., 9. и 14. јануар

Агенције
Нерадни дани 1., 2., 9. и 14. јануар

Бањалука - Нерадни дани у Републици Српској биће 1. и 2. јануар, када се празнује Међународна Нова година, те 9. јануар - Дан Републике, најављено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, преносе агенције.

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку да понедјељак, 14. јануар, 2013. године прогласи нерадним даном.

Тог дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају према јулијанском календару, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Сви они обавезни су да у току календарске године организују рад због остваривања годишњег фонда радних дана, напомиње се у саопштењу.

У дане републичких празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности, у складу са Законом о празницима Републике Српске.

Вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак 6. и 7. јануара, када се празнује Бадњи дан и Божић.

Према Закону о празницима, православни Божић је вјерски празник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана