Нема више опасности од мина на подручју Сарајева

Срна
Нема више опасности од мина на подручју Сарајева

САРАЈЕВО - На локалитету Требевића и Источног Старог Града пронађено је и уништено више од 260 минско-експлозивних средстава, а уклањањем ознака које су упозоравале на присуство мина, уз пјешачке стазе и атрактивне туристичке дестинације на овом подручју, завршене су активности деминирања.

Пројекат “Сарајево без мина”, који у потпуности финансирају САД, званично је започео 4. априла прошле године, а обухвата четири општине Вогошћу, Нови Град, Стари Град, те Источни Стари Град, саопштено је из Центра за обуку паса за откривање мина (МДДЦ). 

“До сада су завршене све активности уклањања минске опасности у општинама Стари Град и Нови Град, којим је и град Сарајево проглашен слободним од мина, а данас су завршене активности деминирања и у општини Источни Стари Град”, наведено је у саопштењу.

Деминери МДДЦ-а - извођачи деминерских радова, званичним уклањањем минских знакова и трагова деминирања, на којем су радили протеклих мјесеци, проглашавају слободним од мина Требевић и Источни Стари Град.

У току су активности у Вогошћи, гдје деминерски тимови раде на посљедњим локацијама, и то Гори каменици и брду Жуч.

Пројекат “Сарајево без мина” један је од најзначајнијих појединачних пројеката уклањања минске опасности у БиХ који се реализује преко организације ИТФ - јачање људске безбједности (Enhancing Human Security).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана