Нелсон уручио писмо НАСА, Ружичићева се нада научном центру у Језеру

Агенције
Нелсон уручио писмо НАСА, Ружичићева се нада научном центру у Језеру

ЈЕЗЕРО - Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон уручио је данас начелнику општине Језеро Снежани Ружичић писмо америчке агенције НАСА којим је потврђено да је кратер на Марсу, на који би сљедеће године требало да слети један ровер, добио назив по овој општини у Републици Српској.

"Уручио сам писмо из НАСА у којем се наводи да је ова локална заједница због свог имена директно повезана са планетом Марс. То је кратер на којем ће наредне године слетјети један ровер", рекао је Нелсон.

Он је истакао да му је драго што је данас у Језеру и додао да су из америчке Амбасаде на прослави Дана независности у Сарајеву објелоданили да се један кратер на Марсу зове по овој локалној заједници.

Нелсон је додао да се нада да ће ова веза са Марсом у будућности допринијети да дјеца и студенти схвате колико су за њихово будуће образовање значајни наука, технологија, инжењерство и математика.

Ружичићева је изразила задовољство што је Језеро данас центар оваквог важног догађаја и што је управо тој општини, међу више од 80 приједлога, припала част да се по њој назове кратер на Марсу.

Она је изразила увјерење да је ово почетак великих пројеката и да ће у овом мјесту можда у будућности бити основан мали научни центар НАСА, гдје ће студенти моћи да се упознају о раду те агенције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана