Не остављати ватру без надзора - казне и до 1.000 КМ

Срна
Не остављати ватру без надзора - казне и до 1.000 КМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Републичка Управа цивилне заштите апеловала је да грађани Републике Српске, а посебно на подручју источне Херцеговине гдје је уочен повећан број пожара, приликом паљења ватре на отвореном простору воде рачуна о временским приликама и другим факторима који утичу на ширење пожара, као и да не остављају ватру без надзора.

Закон о заштити од пожара забрањује паљење корова и других пољопривредних отпада без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачке јединице и налаже предузимање неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре, напомињу у Цивилној заштити.

Из ове управе напомињу да је, за оне који не поступају у складу са овим законом, предвиђена новчана казна од 100 до 1.000 КМ.

"Имајући у виду да већина грађана овај перод користи за чишћење пољопривредних парцела, још једном напомињемо да су дужни да приликом паљења ватре о томе обавијесте најближу ватрогасно-спасилачку јединицу. Њихова лична одговорност се односи на надзор ватре и провјеру парцеле прије него је напусте", истакнуто је у саопштењу.

Из Цивилне заштите моле грађане да, уколико примијете пожар, одмах о томе обавијесте ватрогасце на број 123 или оперативно- комуникацијски центар цивилне заштите на бесплатни број 121.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана