Наступ компаније из Српске на сајму технике од посебне важности

СРНА
Foto: ГС

БЕОГРАД - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да је од велике важности то што компаније из Републике Српске имају могућност да се представе на Међународном сајам технике и техничких достигнућа и повежу са партнерима из региона и Европе.

Петричевић је истакао да је Влада Републике Српске препознала значај технолошког развоја за привреду, те да је ове године у буџету намијењено 12 милиона КМ за субвенције у овој области. "Очекујемо реализацију тих пројеката.

Са Привредном комором Републике Српске, привредницима радимо на томе да нашу привреду осавременимо и да она постане конкурентнија како би одговорила захтјевима домаћег и свјетског тржишта. Тако да и на оваквим мјестима имамо прилику да видимо иновације из разних области и да представимо наше компаније", рекао је Петричевић

Вршилац дужности директора Ваздухопловног завода "Орао" из Бијељине Младен Стојановић изјавио је да је та компанија традиционално присутна на овој манифестацији, а такође и партнер Сајма наоружања и војне опреме.

"Међу излагачима је велики број наших купаца, добављача. То је прилика да се са њима видимо, размјенимо информације да видимо шта је савремено и ново. Ту смо и бићемо", рекао је Стојановић.

Он је подсјетио да "Орао" постоји 78 година, те да је раније сарађивао са Министарством одбране СФРЈ, а сада Србије. "Ми смо главни ослонац за ратно ваздухопловство Србије за обезбјеђивање ресурса ваздухопловних мотора. Наравно, некада смо били Војна пошта, сада смо Акционарско друштво, отворени смо за сарадњу и 50 одсто прихода остварујемо у сарадњи, односно радећи послове за Министарство одбране Србије, осталих 50 одсто пронађемо на свјетском тржишту", рекао је Стојановић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић оцијенио је да је наступ компанија из Српске на овогодишњем Сајму посебно значајан, имајући у виду глобалну економску ситуацију у свијету.

"Мислим да је ово изузетно важно представљање Републике Српске, да Република Српска хвата корак са науком и са техником, да покуша да превазиђе све проблеме и изазове са којима се сусреће у овој тешко економској ситуацији која нам је наметнута. Мислим да ћемо се изузетно квалитетно представити", рекао је Цицовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана