Настављени радови на изградњи Дневног центра у Косовској Митровици

Srna
Настављени радови на изградњи Дневног центра у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На објекту Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" настављени су радови друге фазе изградње објекта, како он био завршен и предат корисницима до Преображења, упркос "ограниченим условима усљед епидемије вируса корона", рекао је Срни предсједник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.


"Грађевинско предузеће Инвест 1980, чији је власник Радош Петровић из Косовске Митровице, наставило је радове с циљем да у планираном року, до Преображења, припреми објекат за свечано отварање и усељење корисника, дјеце са посебним потребама", рекао је Арлов.

Он је истакао да је на састанку са директором Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марком Ђурићем добио обећање да ће Канцеларија учествовати у финансирању преосталих грађевинских радова и опремању, чиме би био обезбијеђен дио недостајућих средстава од око 100.000 евра.

"Захвалан сам грађанима Српске и свим људима добре воље који су подржали акцију изградње Дневног центра", рекао је Арлов, наводећи да очекује да ће дио средстава који недостаје бити обезбијеђен у Српској у акцијама којима народ Српске показује хуманост и велико срце.

Укупна цијена објекта изградње и опремања Дневног центра површине 714 метара квадратнх је око 280.000 евра од чега је до сада обезбијеђено нешто више од 180.000 евра.

Објекат ће бити предат Удружењу породица са дјецом са посебним потребама на чијем се списку налази више од 140 малишана.

Арлов је најавио да ће наредних дана, чим се створе услови за неометан улазак на територију Косова и Метохије, посјетити јужну покрајину како би подијелио шест стипендија од по 100 евра у мјесечном износу које Одбор обезбјеђује дјеци са Космета преко анонимних донатора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана