Настављају се превирања у Савезу логораша РС: Кривичне пријаве због лажног представљања

Д. М.
Настављају се превирања у Савезу логораша РС: Кривичне пријаве због лажног представљања

БАЊАЛУКА - Предсједништво Савеза логораша Републике Српске поднијеће кривичну пријаву против групе људи који се лажно представљају као представници општинских удружења логораша и који неовлашћено користе лого и меморандум Савеза логораша РС, рекао је за „Глас Српске“ предсједник Савеза Анђелко Носовић.

Он је прецизирао да ће кривична пријава бити поднесена против самозваних представника општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Котор Вароша, Вишеграда и Лакташа.
- Та група људи брани искључиво личне интересе и бенефите које су 20 година остваривали у име Савеза логораша РС, а никако у интересу логораша и удружења која наводно представљају - каже Носовић.

Он додаје да се то најбоље види из записника са сједнице коју су одржали 22. фебруара у Котор Варошу, истичући да је посебно шокантан посљедњи закључак са те сједнице.

- Они су донијели закључак који гласи: „Обратићемо се министру рада и борачко-инвалидске заштите РС да не одобрава упућивање логораша у бање док се не усклади став свих логораша“. То је шокантно и најбоље говори колико је њима стало до заштите интереса категорије коју наводно представљају. За разлику од њих, ми смо договорили да прва група од 19 логораша 25. фебруара иде у бању Врућица, а они желе да то опструишу због неких својих интереса - каже Носовић.

Према његовим ријечима, Основни суд у Бањалуци је донио рјешење којим је он уписан као предсједник Савеза логораша РС и лице овлашћено за заступање, умјесто досадашњег предсједника Бранислава Дукића.

- Они су се жалили на то рјешење Окружном суду, али док суд не донесе одлуку, на снази је рјешење по којем сам ја легални и легитимни предсједник Савеза - каже Носовић.

С друге стране, представници општинских удружења логораша из Модриче, Шамца, Дервенте, Брода, Вишеграда, Добоја, Котор Вароша и Лакташа у суботу су у Котор Варошу одржали своју скупштину са које су поручили да не признају изборну скупштину Савеза логораша која је одржана 5. октобра прошле године на којој је Анђелко Носовић изабран за предсједника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана