Наставља се расправа око вакцина између Влада ФБиХ и Кантона Сарајев

ГС
Наставља се расправа око вакцина између Влада ФБиХ и Кантона Сарајев

Из кабинета премијара ФБиХ огласили су се поводом оптужби власти у Кантону Сарајево да премијер ФБиХ, Влада ФБиХ и Завод ФБиХ за јавно здравство опструирају уговор за набавку вакцина преко Руског фонда.

"Поред свих објашњења која су добили и препорука здравствене струке, из Уреда премијера Федерације поручујемо да уколико Влада Кантона Сарајево дијели те ставове, да процес набавке по уговору који су сами испреговарали наставе, а Влада Федерације ће, кад уговор буде реализиран, у интересу грађана Кантона Сарајево, финансијски подржати њихову куповину како је и договорено", саопштили су из Уреда премијера ФБиХ.

Као што је јуче саопштено након сједнице, уз потписани уговор за кинеске вакцине Синопхарм, Влада Федерације наставља поступке преговора и са другим произвођачима с циљем набавке вакцине за све грађане Федерације.

Подсјећамо, прије неколико дана Влада Кантона Сарајево оптужила је Федералну Владу да, иако је са Кантоном Сарајево 15. априла потписала споразум о заједничкој набавци вакцина Спутњик В од Руске Федерације, одбија да потпише већ припремљен уговор.

Како су тада навели, ријеч је о блокади процедура потписивања Уговора о набавци 500.000 доза Спутњик В вакцина, за који су у цјелости самостално преговоре провели представници Владе Кантона Сарајево, те који је након процедуре потврђивања на кантоналном нивоу, укључујући и једногласну одлуку Скупштине Кантона Сарајево, потписан од стране премијера Кантона Сарајево, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана