Наставља се појачана контрола поштовања епидемиолошких мјера у Српској

Срна
Наставља се појачана контрола поштовања епидемиолошких мјера у Српској

БАЊАЛУКА - Инспекторат Републике Српске наставља са појачаним контролама поштовања епидемиолошких мјера, имајући у виду погоршање епидемиолошке ситуације и свакодневно повећање броја тестираних лица позитивних на вирус корона.

Из Инспектората Српске су напоменули да пословни субјекти који поштују мјере и организују свој рад у складу са препорукама не треба да брину због доласка инспектора, те нагласили да се неодговорно понашање неће толерисати, као и да ће несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана сносити санкције у складу са законом.

"Циљ инспекције примарно није кажњавање, већ заштита здравља и живота грађана. У претходном периоду настојали смо дјеловати превентивно када год је то било могуће, савјетовати субјекте о мјерама које требају поштовати и указивати на значај њиховог придржавања", саопштено је из Инспектората Српске.

Међутим, додаје се, тренути развој епидемиолошке ситуације не оставља простора за опуштање, већ управо супротно.

Инспекторат Републике Српске је спреман да организацију свог рада прилагоди стању на терену.

"Очекујемо и од локалних заједница да већим интензитетом ангажују своје капацитете. Долазак инспектора привредни субјекти могу очекивати у било које доба дана, у радне дане, али и дане викенда", наводи се у саопштењу.

Из Инспектората су навели да је заједнички интерес да привредни субјекти свој рад прилагоде тренутним условима како би несметано радили у обиму у којем је то могуће, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

"Позивамо привредне субјекте да остану одговорни у поштовању превентивних мјера, да се не излажу ризику од кажњавања, да свој рад организују у складу са датим препорукама и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана