Настава почиње 24. јануара, нема скраћивања часова

Srna
Foto: srna

БАЊАЛУКА - Настава у другом полугодишту у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, у школској 2021/2022. години, а час ће трајати 45 минута, изјавила је помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић.

Цвијановићева је напоменула да није било разлога за одгађање почетка наставе, јер је мали број ученика заражен.

Она је за РТРС рекла да су јуче из Института за јавно здравство добили информације да је 68 ученика, основаца, позитивно на вирус, а укупно 142 ученика у основној и средњој школи.

Цвијановићева је додала да ће се настава одржавати у складу са препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, као што је то био случај и током првог полугодишта.

Подсјетила је да сви ученици морају да носе маску, а ученици од првог до петог разреда маску носе само за вријеме кретања између часова и када одговарају на часу, подсјетила је и на поштовање дистанце, дезинфекцију простора.

Школе и локални штабови, навела је, обавезни су да прате ситуацију и уколико буде било потребно доставе Министарству приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

Цвијановићева је рекла да је један заражени ученик довољан да одјељење пређе на онлајн наставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана