Наредбе и препоруке кризног штаба продужене за 14 дана

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - Влада Федерације БиХ продужила је за 14 дана наредбе и препоруке Кризног штаба федералног Министарства здравства, који је задужен да прије истека рока сагледа епидемиолошку ситуацију и сачини процјену ризика.

Из Владе су навели да седмодневна инциденца на нивоу БиХ износи 139,3 случаја на 100.000 становника, а највиша је у Сарајевском, Херцеговачки-неретванском и Западнохерцеговачком кантону.

Федерална Влада упознала се о информацији о додатном кредитном задужењу предузећа "Аутоцесте ФБиХ" код ОПЕЦ Фонда за међународни развој (ОФИД) за дионицу ауто-пута на коридору "Пет це" Врандук - Понирак, те подржала иницијативу да се за овај пројект обезбиједе кредитна средства код ОФИД-а до 25 милиона евра.

Коначна одлука о задужењу биће донесена по окончању преговора са ОФИД-ом, с којим ће бити утврђени коначни услови кредитног задужења по којем ће крајњи дужник бити "Аутоцесте ФБиХ". Влада ФБиХ задужила је федерално Министарство заштите животне средине и туризма да формира интерресорну радну групу која ће припремити уредбу о стратешкој процјени утицаја на животну средину.

Ту групу чиниће представници федералних министарстава просторног уређења, пољопривреде, водопривреде и шумарства, саобраћаја и комуникација, те енергије, рударства и индустрије, као и агенција за водна подручја ријеке Саве и Јадранског мора, те један представник невладиног сектора.

"Уколико се укаже потреба, биће именовани и представници других институција", напомиње се у саопштењу и додаје да ће федерално Министарство у састав интерресорне радне групе укључити представнике Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и Владе Брчко дистрикта, у својству посматрача.

Како је образложено, стратешка процјена обавезно се спроводи за стратегије, планове и програме у областима просторног планирања или употребе земљишта, пољопривреде, шумарства, рибарства, ловства, енергетике, индустрије, саобраћаја, управљања отпадом и водама, телекомуникација, туризма, очувања природних станишта биљног и животињског свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана