Након карантина не издају се посебне потврде

Срна
Након карантина не издају се посебне потврде

БАЊАЛУКА - Након престанка мјере карантина не издају се посебне потврде јер је у рјешењу инспектора, којим се лице упућује у карантин, јасно наведено када истиче ова мјера, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Уколико је ријеч о лицима која су рјешење добила приликом уласка у БиХ на граничним прелазима у Српској у њему је наведено да ова мјера траје 14 дана рачунајући од дана пријема и саопштавања рјешења.

Уколико је ријеч о лицима која су била у контакту са обољелим од заразне болести, а којима је мјера стављања у карантин на период од 14 дана изречена на основу препоруке хигијенско-епидемиолошке службе надлежног дома здравља, у рјешењу инспектора наведен је датум до када траје изречена мјера.

"С обзиром на то да и једни и други имају обавезу да се јављају телефоном надлежној здравственој установи ради праћења евентуалне појаве симптома заразне болести, што се и наводи у рјешењу инспектора.

У случају појаве било каквих симптома надлежна здравствена установа обавијестиће инспектора о потреби доношења новог рјешења и продужавању карантина", појашњавају из Инспектората.

У саопштењу се грађанима препоручује да након истека периода изолације, уколико се враћају радним задацима или имају потребу да се крећу, примјерак рјешења имају код себе у случају да га надлежни контролни орган затражи на увид.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана