Награде за фотографије које промовишу здрав начин кретања

Г.С.
Награде за фотографије које промовишу здрав начин кретања

БИЈЕЉИНА - Побједник такмичења за фотографију са највише лајкова о теми "Семберија на точковима" је Славица Којић, саопштено је из Градске управе.

Побједничка фотографија добила је 603 позитивне реакције на "Фејсбук" и "Инстаграм" страницама градског Одсјека за локални економски развој и европске и интеграције које промовишу активне начине кретања.

Другопласирани је Синиша Радуловић са 319 лајкова, а на трећем мјесту је Љиља Радоња за фотографију са 299 позитивних реакција.

Подјелом награда за најбоље фотографије и манифестацијом за најмлађе "Заролај", синоћ је у Бијељини званично завршена друга Европска седмица урбане мобилности, која је трајала од 16. септембра.

Више од 50 малишана на ролерима и тротинетима учествовало је у промотивној вожњи поред канала "Дашница", а Градска управа је обезбиједила поклоне и медаље за све учеснике, као и томболу и утјешне награде уз подршку донатора, фирме "М-бајк", кафе бара "Оно као љубав", Етно-села "Станишићи" и графичког студија "Пиксел".

Циљ Европске седмице урбане мобилности је подизање свијести о важности алтернативних начина транспорта, заштити животне средине и промовисању здравих, активних начина кретања.

У оквиру ове седмице организован је низ активности које су обухватиле анкетирање грађана, затварање за саобраћај центра града у вечерњим часовима, радионице за дјецу, фитнес за дјецу и одрасле, мониторинг фреквенције саобраћаја, вожње бициклима, ролерима и тротинетима, концерте, представе за дјецу, кабаре и филм на отвореном.

Све активности планиране су и реализоване у партнерству са Удружењем грађана "Еко-пут", Техничком школом "Михајло Пупин" и Центром за културу "Семберија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана