Нацрт закона о спорту пред посланицима у посљедњем кварталу године

Срна
Нацрт закона о спорту пред посланицима у посљедњем кварталу године

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас да ће се нацрт закона о спорту пред народним посланицима наћи у посљедњем кварталу ове године.

Давидовићева је оцијенила да је данашњи састанак са представницима 43 спортска савеза Српске био конструктиван и да је у фокусу разговора било доношење новог закона у овој области.

"Упознали смо представнике савеза о активностима Министарства када је ријеч о о овој проблематици", рекла је Давидовићева новинарима након састанка у Бањалуци.

Она је најавила да ће у марту о новом закону бити спроведене стручне расправе у пет регија у Републици Српској, те да ће одређене сугестије које буду дате бити уграђене у законски текст.

Осврћући се на рад спортских савеза, Давидовићева је рекла да ће опредјељење Министарства у наредном периоду бити пооштравање финансијске контроле и одговорности када је ријеч о утрошку средстава која Министарство додјељује.

"Ту ћемо, прије свега, инсистирати на контроли и одговорности утрошка средстава по питању планирања и организовања програмских активности самих савеза", навела је Давидовићева.

Она је истакла да ће се покушати да у наредном периоду ствари буду постављене на своје мјесто и да ће Министарству бити значајна подршка, прије свега, спортских савеза, јавности, али и медија у најбољем интересу спорта у Српској.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић рекао је да је задовољан данашњим састанком и захвалио Министарству и ресорном министру што је организован овакав разговор како би размијенили мишљења и покушали наћи побољшања у организацији спорта у Републици Српској.

"Евидентно је да нови сазив Министарства покушава одмах на почетку својих активности да заједничким снагама, прије свега, разријешимо одређена законска системска рјешења, а након тога нађемо и друга која ће помоћи да спорт у Српској буде на једном вишем нивоу", рекао је Ковачевић.

Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић нагласио је да је данашњи састанак био успјешан и конструктиван, изразивши задовољство што су након више година организовани овакви разговори.

Поповић је истакао да програмска оријентација коју су данас изнијели Давидовићева и њени сарадници заслужује велику пажњу и подршку спортских савеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана