Набавке и накнаде под посебном лупом

В. К.
Набавке и накнаде под посебном лупом

Бањалука - Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске припремила је план рада за наредну годину који је, како наглашавају из те републичке институције, веома амбициозан.

Планом ревизија за 2019. годину, који је разматрао и надлежни одбор у Народној скупштини РС, планирано је 68 ревизија финансијских извјештаја и усклађености пословања за 2018. годину - те пет ревизија учинка.

- План је постављен доста амбициозно, јер осим ревизија које спроводимо редовно сваке године, што је законска обавеза, планирали смо да спроведемо и ревизије 20 јединица локалне самоуправе, три зависна предузећа из система електропривреде, као и ревизије јавних установа и других субјеката, као што су “Воде Српске”, Студентски центар “Никола Тесла” Бањалука, јавне установе НП “Козара” и НП “Сутјеска” и тако даље - потврђено је “Гласу Српске” у Главној служби за ревизију.

Када је ријеч о ревизијама учинка за 2019. годину, фокус ће бити стављен на управљање јавним набавкама у здравству РС, прикупљање и утрошак средстава од накнада за коришћење шума, функционисање образовања одраслих, те на ефикасност професионалне рехабилитације и запошљавање инвалида и ефикасност прикупљања и коришћења накнада за јавне путеве при регистрацији моторних возила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана