На штанду ТРБ-а на сајму наоружања у Абу Дабију и министар одбране Србије

Срна
На штанду ТРБ-а на сајму наоружања у Абу Дабију и министар одбране Србије

АБУ ДАБИ - Министар одбране Србије Небојша Стефановић посјетио је штанд Техничког ремонта Братунац (ТРБ) на Сајму наоружања и војне опреме у Абу Дабију - “Индекс 2021” и изразио задовољство што једна од компанија из Републике Српске има свој штанд на једном од највећих сајмова наоружања у свијету.

 “Ово је добра прилика да се сви упознају са оним што су могућности наше индустрије,

и Србије и Републике Српске. И драго ми је да са неким од компанија већ имамо дужу сарадњу, која ће омогућити да и Војска Србије користи нешто од опреме или наоружања које производе и које показују сва достигнућа - од жДеспотаж, пиштољског наоружања и других производа које сам могао овде да видим”, истакао је Стефановић.

Он је оцијенио да компаније из региона имају прилику да доста снажно наступе у Абу Дабију и да понуде другим државама и појединцима да купе производе који ће омогућити да наши људи живе боље, саопштено је из Техничког ремонта Братунац.

Генерални директор ТРБ-а Славен Ристић поручио је да су на сајму остварени значајни контакти, да су гости на штанду били и министар одбране Србије Небојша Стефановић, шеик Калифа бин Калед ел Хамед, амбасадор БиХ у Уједињеним Арапским Емиратима Шериф Мујкановић и бројни други.

Сајам наоружања и војне опреме у Абу Дабију почео је у недјељу, 21. фебруара, и трајаће до четвртка, 25. фебруара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана